Expanze e‑shopu do Španělska: Co byste měli vědět

Objevte potenciál španělského ecommerce trhu a rozšiřte své podnikání.
 

Španělsko. To není jen flamenco a tapas. Je to především země s rostoucím ecommerce trhem a tím i značnou příležitostí pro úspěšnou expanzi českých nebo slovenských eshopů právě do této země.

Proč s e‑shopem expandovat do Španělska?

Španělsko je součástí Evropské unie a NATO. Patří mezi jednu z nejnavštěvovanějších zemí světa. Mimo slunečné počasí a písečné pláže však nabízí i mimořádné obchodní příležitosti. Přibližně polovina obyvatel zde totiž nakupuje online. To vede k nárůstu objemu ecommerce a vzniku ideální příležitosti pro expanzi českých či slovenských eshopů na španělský trh. Ten představuje velký potenciál i proto, že ecommerce konkurence je zde podstatně nižší oproti České republice. Španělský zákazník se navíc v mnohém podobá tomu českému. V eshopech nejčastěji nakupuje oblečení a elektroniku, hračky, jídlo a nábytek. To může být pro české eshopy velkou příležitostí.

Platba a doprava

Většina spotřebitelů preferuje platbu kartou a platebními bránami - PayPal, Stripe nebo lokální Redsys. Mezi nejpoužívanější dopravce patří státní poštovní společnost Correos, soukromá logistiká společnost SEUR a MRW, nebo mezinárodní DHL, UPS, FedEx, Amazon Logistics, ale také česká Zásilkovna (Packeta).

Právo a administrativa

Je nutné se obeznámit s místními zákony a předpisy týkajícími se elektronického  obchodu, spotřebitelských práv a ochrany osobních údajů. Splnění všech legislativních a administrativních povinností je klíčové pro bezproblémový chod eshopu.

Zákaznická podpora a jazyk

Španělé milují svůj jazyk. Cesta k úspěchu tedy spočívá nejen v precizním překladu eshopu do španělštiny, ale především v kvalitní zákaznické podpoře ve španělském jazyce. Výsledkem je konkureční výhoda, zvýšení reputace a důvěryhodnosti eshopu a naopak snížení reklamací či vracení zboží.

Správná strategie pro expanzi eshopu do Španělska by měla zahrnovat pečlivou analýzu trhu, adaptaci na místní podmínky a poskytnutí kvalitních služeb.

Tipy na závěr

Španělé používají mobilní zařízení téměř na každém kroku. Oslovte například známé influencery, kteří by vám pomohli s propagací vašeho e‑shopu či zboží.

Španělský trh patří mezi největší e‑commerce trhy v Evropě. Úspěch na španělském trhu ale vyžaduje hluboké pochopení místní kultury, jazyka a zákaznických potřeb Španělů. Nezbytné budou i kvalitní překlady, správně nastavený online marketing, profesionální zákaznická podpora a lokalizace přizpůsobená španělskému kulturnímu prostředí. V případě zájmu nás v NK Expand neváhejte kontaktovat. Firmy, které jsou ochotny investovat čas a zdroje, si snadno otevřou dveře ke španělským zákazníkům a získají na španělském e‑commerce trhu nové zákazníky. 

Případové studie

NK Expand | Pomáháme expandovat do zahraničí

Zavolejte nám

NK Expand | Pomáháme expandovat do zahraničí

Napište nám e‑mail

NK Expand | Pomáháme expandovat do zahraničí