Blog - Trendy v oblasti e‑commerce

Přečtěte si novinky ze světa expanze online podnikání do zahraničí. Dozvíte se, na co při cestě na nový trh nezapomenout, jaké trendy v e-commerce přichází i to, co se děje v jednotlivých evropských zemích, do kterých české e-shopy nejčastěji směřují. Nenechte si ujet vlak...

Legislativní změny pro provozovatele e‑shopů v roce 2024

Od 1. 1. 2024 dochází k řadě legislativních změn. V tomto článku se zaměříme na nejvýznamnější změny, které mají přímý dopad na provozovatele eshopů.

Přečíst článek

TOP 10 trendů pro e‑commerce v roce 2024

Jaké inovace ovládnou svět ecommerce v novém roce? Hlasové ovládání, metaverse nebo umělá inteligence – to jsou jen některé z trendů, které budou hýbat světem ecommerce v roce 2024. V tomto článku se zaměříme na 10 nejvýznamnějších z nich.

Přečíst článek

Rozdíly mezi B2B a B2C expanzí do zahraničí

Expanze do zahraničí je pro firmy krokem k růstu a novým trhům. Článek rozlišuje B2B a B2C expanzi, kde B2B zahrnuje průmyslové dynamiky a obchodní vztahy, zatímco B2C se soustředí na místní spotřebitelské trendy a marketing. Podíváme se na marketing, prodej, logistiku a služby zákazníkům, objasňujeme, jak tyto přístupy ovlivňují mezinárodní expanzi.

Přečíst článek

Checklist: Na co nezapomenout před vstupem na nový trh v roce 2024

Jak se svět neustále vyvíjí, rok 2024 přináší nové výzvy i příležitosti pro firmy, které se chystají vstoupit na nové trhy. V tomto článku se dozvíte, jak se efektivně připravit na tyto nové výzvy, a získáte komplexní checklist, který vám pomůže navigovat v různých aspektech vstupu na nový trh. Od analýzy trhu až po finanční plánování, tento průvodce pro rok 2024 vás vybaví nezbytnými nástroji a informacemi pro úspěšnou expanzi.

Přečíst článek

Zimní sezóna 2023 a nadcházející trendy v e-commerce

Po vrcholných obchodních událostech, jako jsou Black Friday a Vánoce, přichází do světa e‑commerce období proměny a inovací. Z tohoto článku se dozvíte, jaké trendy a strategie budou formovat online nakupování v nadcházejícím roce. Od personalizovaného přístupu až po udržitelnost a technologické novinky – prozkoumáme, co očekávat a jak se na tyto změny můžete připravit. Ponořte se s námi do analýzy a objevte, jak zůstat úspěšní v dynamickém světě e‑commerce.

Přečíst článek

Aktuální trendy v e-commerce logistice

Rychlý růst online nakupování způsobil v e‑commerce zásadní změny a ovlivnil způsob, jakým lidé nakupují a e‑shopy fungují. S rostoucí oblíbeností online nákupů roste i potřeba efektivních a účinných logistických řešení pro elektronický obchod. V tomto článku se budeme věnovat nejnovějším trendům v logistice e‑commerce.

Přečíst článek

Top důvody, proč využívat zbožové srovnávače

Představte si přeplněný tržní prostor, kde každý e‑shop bojuje o pozornost svých zákazníků. Jak se v takovém prostředí vyznat a nabídnout zákazníkům to nejlepší? Zbožové srovnávače mohou být tou pravou odpovědí! V našem článku vám odhalíme nejdůležitější důvody, proč by měl každý e‑shop zahrnout zbožové srovnávače do své marketingové strategie.

Přečíst článek

Jak efektivně využít srovnávače v moderním marketingu

V dnešní digitální době se srovnávače cen stávají klíčovým nástrojem pro zákazníky i prodejce. Jak ale efektivně využít bidding na srovnávačích k maximalizaci prodeje a zvýšení viditelnosti značky? Prozkoumejme společně strategie a postupy, které tento nástroj nabízí v rámci moderního marketingu.

Přečíst článek

Sejde se Němec, Ital a Rumun...

To není vtip, ale návštěvnost vašeho e‑shopu v roce 2023. Čím dál víc českých e‑shopů expanduje do zahraničí, a tak se běžně stává, že u nich nakupují různé národnosti. Co ale udělat proto, aby byli Němec, Ital i Rumun spokojení? Na to jsme se zeptali našich CEOs Jirky a Lukáše.

Přečíst článek

Freelancer vs. agentury: Kdo zajistí překlad e‑shopu bez starostí a zbytečných nákladů?

Je lepší zvolit k překladu e‑shopu agenturu nebo překladatele na volné noze? Toť otázka, která vyvstává na mysli většiny e‑shopařů zvažujících, či dokonce již realizujících expanzi do zahraničí. Přečtěte si, nad čím se vyplatí dopředu zamyslet a která z obou možností je právě pro vás ta výhodnější.

Přečíst článek

Švýcarsko volá: Návod na úspěšnou expanzi za Alpami

Kam směřovat expanzi vašeho e‑shopu? Jeden z trhů, který se často objevuje v seznamu potenciálních cílů, je Švýcarsko. Jako země s jedním z nejrozvinutějších a nejstabilnějších ekonomických systémů na světě představuje lákavou příležitost pro firmy hledající odbytiště. Jak se ale procesem expanze úspěšně prokousat?

Přečíst článek

Expanze e-shopu na vlastní pěst: Ano nebo ne?

Přemýšlíte nad rozšířením svého e‑shopu do zahraničí, ale obáváte se komplikací a nejistot, které s tím mohou být spojeny? Rozhodování pro expanzi e‑shopu do zahraničí může být pro mnoho podnikatelů obtížné a zdlouhavé. V článku shrneme, jaké jsou výhody a nevýhody expanze na vlastní pěst. Zjistěte, jestli je to pro vás to pravé!

Přečíst článek

Případové studie

NK Expand | Pomáháme expandovat do zahraničí

Zavolejte nám

NK Expand | Pomáháme expandovat do zahraničí

Napište nám e‑mail

NK Expand | Pomáháme expandovat do zahraničí