Blog

Přečtěte si novinky ze světa expanze online podnikání do zahraničí. Dozvíte se, na co při cestě na nový trh nezapomenout, jaké trendy v e-commerce přichází i to, co se děje v jednotlivých evropských zemích, do kterých české e-shopy nejčastěji směřují. Nenechte si ujet vlak...

Euro v Chorvatsku: nové povinnosti pro e‑shopy

Chorvatský parlament schválil zákon o zavedení eura jako oficiální měny. Od ledna 2023 se tak euro stane oficiální měnou v Chorvatsku. Jaké povinnosti z toho pro e‑shopy expandující na chorvatský e‑commerce trh plynou? Jak se na změnu měny připravit?

Přečíst článek

Webinář: Efektivita a automatizace při expanzi e-shopu do zahraničí

Uvažujete o navýšení obratu e‑shopu díky prodeji do zahraničí? Chcete vědět, jak na expanzi jít efektivně? Podívejte se na záznam webináře NK Expand + BaseLinker o expanzi českých a slovenských e‑shopů na zahraniční e‑commerce. Webinář je přínosný pro CEOs, obchodní manažery i marketingové specialisty.

Přečíst článek

NK Open 2022: Těžko na slunci, lehko na hřišti

Teambuilding je vždycky dobrý nápad. Tentokrát jsme se vydali za Adamem, Evou a Venuší. Vyfasovali jsme hole, míčky a vydali se na ně. Nebojte, nikdo živý k újmě nepřišel. Tři jmenovaní jsou totiž jednotlivá hřiště minigolfu v Brně‑Líšni!

Přečíst článek

Je Google Analytics 4 konečně v souladu s GDPR?

S nástupem Google Analytics 4 se znovu otevírá dlouholetý spor mezi Google Analytics a GDPR. Google dosud dostal mnohamilionové pokuty od několika evropských úřadů pro ochranu osobních údajů. Podle některých těchto úřadů je využívání Google Analytics dokonce nezákonné. Bude nastupující „čtyřka“ konečně plně v souladu s legislativou EU?

Přečíst článek

Na webináři jsme předali 9 tipů pro expanzi e‑shopů do zahraničí

Trend ecommerce neustále roste. Po úspěchu eshopu na domácím trhu se nabízí další krok: expanze do zahraničí. Vstup na nový trh vyžaduje odborné znalosti, o které se zajímá stále více eshopů. Jak zajistit, aby váš eshop působil na rodilé mluvčí autenticky? Právě to bylo tématem našeho webináře, který jsme pořádali ve spolupráci s Upgates.

PŘEČÍST ČLÁNEK

Jak řešit logistiku do zahraničí? Pomůže vám Skladon ‑ nový partner NK Expand

Úspěšná expanze eshopu do zahraničí není jednoduchou záležitostí. Malým i velkým eshopům se tak snažíme pomáhat a celý proces vstupu na zahraniční trh maximálně usnadnit. Spousta našich klientů si láme hlavu s tím, jak efektivně vyřešit svou logistiku do zahraničí. Proto jsme navázali spolupráci se společností Skladon, partnerem pro outsourcing logistiky pro ecommerce.

PŘEČÍST ČLÁNEK

Jak na spolehlivou logistiku v zahraničí? Poradí Vám Fulfillment by FHB Group

Zabezpečení logistiky představuje při expanzi eshopu do zahraničí výzvu. Zajistit kapacity skladových prostor, disponovat potřebnými technologiemi a nasmlouvat dopravce si ne každý eshop může dovolit. Velké i malé eshopy však logistiku outsourcují u fulfillment společností, jako je Fulfillment by FHB Group, se kterou v NK Expand navazujeme partnerství.

PŘEČÍST ČLÁNEK

Jak na obchodní podmínky e‑shopu při expanzi do zahraničí?

Máte eshop a chcete prodávat na zahraničním trhu? Nezapomeňte si pohlídat své obchodní podmínky. Stejně jako SEO překlad a lokalizace webu jsou důležité i správně, a hlavně právně přizpůsobené obchodní podmínky a další obchodní dokumentace eshopu.

PŘEČÍST ČLÁNEK

Režim One Stop Shop (OSS) usnadňuje e‑shopům život

Máte eshop a prodáváte zákazníkům do zahraničí? Pak jste se možná setkali s povinností registrovat se k DPH v zemích EU v případě překročení stanoveného limitu. To už je naštěstí minulost, protože od 1. července 2021 došlo k výraznému zjednodušení při vykazování a odvodu DPH.

Přečtěte si, jak režim jednoho správního místa funguje a jak vám tato změna může pomoci.

PŘEČÍST ČLÁNEK

Expanze e‑shopu do zahraničí – jak dobře nastavit přepravu do zahraničí

Pokud se svým eshopem expandujete na nový zahraniční trh, otázce logistiky do zahraničí se nevyhnete.

 

Přečtěte si, na co při odesílání balíků z eshopu k zahraničním zákazníkům nezapomenout, aby byla expanze vašeho eshopu do zahraničí úspěšná.

Přečíst článek

Registrace k DPH a zahraniční bankovní účet při expanzi e‑shopu do zahraničí

Rozhodli jste se expandovat se svým eshopem do zahraničí a nyní přemýšlíte, jak je to s povinností registrovat se v dané zemi k DPH? Zajímá vás, zda je nutné založit si zahraniční bankovní účet?

 

Přečtěte si, jak v těchto situacích postupovat, aby vaše expanze eshopu byla úspěšná.

PŘEČÍST ČLÁNEK

Důvěryhodné platební brány pro úspěšnou expanzi e‑shopu do zahraničí

Platby a platební brány jsou další otázkou, kterou si eshop při expanzi na zahraniční trh musí vyřešit. Kvalita platební brány a její důvěryhodnost je v tomto případě na prvním místě. Přečtěte si, jak vybrat spolehlivou platební bránu pro zahraniční platby.

PŘEČÍST ČLÁNEK

Případové studie

NK Expand | Pomáháme expandovat do zahraničí

Zavolejte nám

NK Expand | Pomáháme expandovat do zahraničí

Napište nám e‑mail

NK Expand | Pomáháme expandovat do zahraničí